EN Booking
background

Bérlési folyamat

Autó kiválasztás, biztosítás hozzáadása és foglalás

Foglalja le az Önnek megfelelő kategóriájú bérautót, a Buchbinder autókölcsönző saját weboldalán,vagy közvetlenül telefonon keresztül, esetleg más online autóbérléssel foglalkozó társaságok weboldalain! Nem kell mást tennie, mint kiválasztani az autó kategóriáját, a váltó típusát, az autó felvételének és leadásának időpontját, illetve foglalásához hozzáadni az opcionális, kiegészítő szolgáltatásokat. Ezt követően kapnia kell egy foglalási összefoglalót, majd amennyiben adott autó kategória elérhető, egy foglalás visszaigazolást is a foglalási számmal!

Érkezés reptéri irodánkba, a Budapesti Nemzetközi Repülőtérre

Reméljük kényelmesen utazott! Csomagja átvétele után könnyedén megtalálja repülőtéri irodánkat és az autóátadó pultot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának Érkezési szintjén, ahol munkatársaink állnak rendelkezésére utazásával, a bérleti szerződés megkötésével és a gépjármű felvételével kapcsolatos kérdései kapcsán. Repülőtéri irodában történő bérlés esetén repülőtéri pótdíj kerül felszámításra, melynek mértéke a nettó bérleti díj plusz a biztosítások illetve egyéb extra szolgáltatások összegének 17%-a

Érkezés városi irodánkba, a Balacne Loft üzlethelyiségébe

Budapesti irodánkat a Váci út 99 szám alatt találja a Balance Loft irodaház utcafronti üzlethelyiségében. Tömegközlekedéssel megközelíthető M3-as metro Forgács utcai megállójánál, illetve115-ös és 15-ös busszal, mely az autókölcsönzőtől mindössze néhány perc sétára teszi le az utasokat.

Gépjárműátvétel és szerződéskötés

Foglalási visszaigazolásán, származzon az bármelyik társaságtól, fel van tüntetve az Önt kiszolgáló autóbérlő cég neve! Amennyiben a voucher-en Buchbinder, Megadrive, vagy Global áll, Ön Minket keres! Kérjük, készítse elő útlevelét, jogosítványát és egy az Ön (bérlő) nevére szóló dombornyomott hitelkártyát (Visa, MasterCard, Amex). Fontos, hogy cégünknek sem elektronikus sem internetes, sem betéti/ debit kártyát nem áll módjában elfogadni. A hitelkártyán minden esetben depozitot blokkolunk (mértéke függ a foglalt kategóriától, a válaszott biztosítástól, külföldre utazástól), illetve garancia arra, hogy a bérlő időben és sértetlenül szolgáltatja vissza az autót. Készpénz depozitot nem fogadnak el a felvevőhelyeken. Az adatok egyeztetése és a szerződés megkötése után átveheti bérautóját, megkezdheti utazását! A bérleti szerződés aláírásával a bérlő kötelezi magát az abban foglaltak betartására, és aláírását utólagosan nem vonhatja vissza.

Logo rabBit Admin admin Nyelv Rendszer Tartalom Levelezés Komponensek Buchbinder Tartalom szerkesztése Cím Bérlési folyamat Alias berlesi-folyamat Publikus Kategória Bevezető szöveg Tartalom

Objektív felelősségi nyilatkozat

Magyarországon a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításának 2008. május elsejei hatályba lépésével a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója felelőssé tehető a tulajdonában lévő gépjárművel elkövetett szabálysértésekért. A hatóság a közlekedési szabályok megsértését különös szigorral szankcionálja. Kérjük, hogy tartsa be a sebességkorlátokat és a KRESZ egyéb előírásait!

A jogszabály alapján az autókölcsönzőkre kötelezettség hárul, mely szerint a bérleti szerződés mellékletét képező bizonyító erejű okirattal (nyilatkozat) bizonyítani kell, hogy az adott időpontban ki használta a gépjárművet. A használó adatait át kell adni a hatóságnak, aki a jogszabály alapján eljár, és gondoskodik a büntetés beszedéséről.

A bérlő a bérleti szerződés mellé minden esetben ki kell, hogy töltse, és alá kell, hogy írja a nyilatkozatot, mely a bérleti szerződés érvényességének elengedhetetlen feltétele, és annak bizonyító erejű okirattá válása érdekében a szerződés megkötésével egyidejűleg két tanúnak is hitelesítenie kell. A nyilatkozaton fel kell tüntetni a bérlet pontos kezdő és befejező időpontjait, a hatóság felé a bérlő (használó) felelőssége az e két időpont közötti időtartamra terjed ki. Minden esetben fel kell tüntetni a gépjárművezető pontos adatait, és a lakcímet lakcímkártyával/lakcímbejelentővel igazolni kell. A gépjárművet kizárólag az a személy veheti át, aki a megrendelőn/a foglalásban szerepel.

A bérelt gépkocsi

A gépkocsi típusa, motor- és csomagtartó mérete nem garantált. Az autókölcsönző cégnek jogában áll a megrendelt kategórián belül más típusú, vagy a megrendeltnél magasabb kategóriájú autót biztosítani.

A gépkocsi késedelmes, illetve idő előtti leadása

Egynapos bérlés 24 órát jelent. Amennyiben a bérlő a gépkocsit a 24 óra lejárta után viszi vissza, úgy egy további teljes napi, a biztosítást és a kötelező helyi adókat is magában foglaló helyi tarifák szerinti pótdíjat kell a helyszínen utólagosan kifizetnie.

A jármű ellenőrzése

Cégcsoportunk köteles tiszta, korszerű és biztonságos járművet biztosítani, amelyet minden bérbeadás előtt alaposan átvizsgálnak. Átvételkor gondosan ellenőrizze a járművet. Először járja azt körbe, és figyelje meg, nem lát-e bármilyen, károsodásra utaló jelet. Figyeljen meg minden karcolást, horzsolást, benyomódást vagy horpadást, akármilyen kicsik is azok, és ügyeljen rá, hogy azokat feltüntessék a bérleti szerződésen! Ne felejtse el a jármű belső terének átvizsgálását sem, beleértve a pótkerék és a szerszámkészlet meglétének ellenőrzését is!

Utazás a választott autóval a bérlet időtartama alatt

Az utazás megkezdését követően autóját szabadon használhatja a magyar utakon. A magyar úthálózat használatának díját az autó bérleti díja minden esetben tartalmazza. Az Európai Unió országaiba történő utazás feltételeiről, költségeiről kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

További gépkocsivezetők

A bérlő (az elsődlegesen megjelölt gépkocsivezető) mellett minden további vezetőnek meg kell felelnie a korhatárral, jogosítvánnyal és vezetői gyakorlattal kapcsolatban kikötött bérlési feltételeknek, és a bérleti szerződésírás alatt a helyszínen kell tartozkodnia. További vezeztőkért extra szolgáltatási díjat számolunk fel.

Baleset vagy lopás

Baleset vagy lopás esetén a bérlőnek azonnal értesítenie kell az autókölcsönzőt és a helyi rendőrséget, s meg kell őriznie a hivatalos rendőrségi jelentés másolatát. Továbbá, a biztosítás rendezése végett az autókölcsönző céggel együtt baleseti jelentést kell készíteni.

Tekintet nélkül arra, kit terhel a felelősség, a bérlő bármilyen káresemény bekövetkezte esetén köteles kifizetni a foglaláskor meghatározott önrészt.

Üzemanyag

Az autókölcsönző teli tankkal adja át a bérlőnek az autót, melyet célszerű ugyancsak teli tankkal visszavinni. Ha a bérlő részlegesen töltött vagy üres tankkal szolgáltatja vissza a gépkocsit, úgy az autókölcsönző cég saját tarifája szerint, és bizonyos összegű szolgáltatási díjat is felszámítva fizetteti ki a hiányzó üzemanyagot. A költséggel automatikusan megterhelik a bérlő hitelkártyáját.

Illetve esetenként lehetőség van üresen tankkal visszahozni az autót, ez esetben a gépjármű felvételekor történik a teljes tank megvásárlása, az aktuális kereskedelni árakon. A bérlő felelőssége, hogy azonosítsa és kizárólag az autó típusának megfelelő üzemanyagot (ólmozott benzin, ólmozatlan benzin, diesel) használja. A nem megfelelő üzemanyag használata kártérítést von maga után, melynek összege akár a teljes javítási költséget is elérheti.

 

Közlekedési szabályok

Sebességhatár lakott területen belül:

50 km/h

Sebességhatár lakott területen kívül:

90 km/h

Sebességhatár autópályán:

130 km/h

Közlekedés:

Jobb oldalon

Megengedett véralkohol szint:

0,0 %

Biztonsági öv:

Kötelező

Kötelező felszerelés:

Elakadásjelző háromszög, elsősegély-doboz és biztonsági mellény szükséges.

Gyermekülés:

12 éves korig vagy 150 cm-ig kötelező.

Mobiltelefon:

Csak kéz nélküli telefon használat engedélyezett.

Útdíjak:

Az autópályák használata csak díj ellenében engedélyezett.

Speciális parkolási előírások:

Sárga vonal az út szélén: tilos a megállás.

Egyéb szabályok:

Lakott területen kívül tompított fényszóró használata kötelező

 

Gépjármű leadása és ellenőrzése, visszatérés a reptérre

Az Ön által előzetesen megadott időpontra vissza kell hozza, és le kell adja autóját. A visszavétel, a gépjármű leadása ugyan abban a parkolóban történik, ahol a gépjárművet a bérlet kezdetekor felvette. Amennyiben nem biztos, hogy jó helyen jár, kérjen segítséget, vagy hívjon Minket! Ha a bérlő az autókölcsönző cég nyitva tartása után viszi vissza az autót, ő felel érte mindaddig, amíg a kölcsönző cég át nem veszi azt, és az átadás-átvétellel a bérleti szerződés hatálya lezárul.

A reptéren található valamennyi parkoló, kivéve a bérautó parkolót, díjköteles! Amint leparkolt autójával, gépjármű visszavevő kollegáink segíteni fognak Önnek az autó ellenőrzésébe! Egy néhány perces visszavételi folyamatot és a nyomtatványok aláírását követően távozhat! Innentől minden kiegészítő feladat automatikusan történik!

Amennyiben a gépjármű leadása nyitvatartási időnk kívül esik, kérjük parkoljon a bérautó parkolóján belül  cégünk logójával ellátott helyek egyikére. A gépjármű bezárását követően az indítókulcsot és a forgalmi engedély helyezze a 2B Terminál Érkezési szintjén található irodánk ládájába.

Gépjármű leadása és ellenőrzése, visszatérés a városi irodába

Az Ön által előzetesen megadott időpontra vissza kell hozza, és le kell adja autóját. A visszavétel, a gépjármű leadása ugyanabban a parkolóban történik, ahol a gépjárművet a bérlet kezdetekor felvette. Amennyiben nem biztos, hogy jó helyen jár, kérjen segítséget, vagy hívjon Minket! Amennyiben a bérlő az autókölcsönző cég nyitva tartása után viszi vissza az autót, ő felel érte mindaddig, amíg a kölcsönző cég át nem veszi azt, és az átadás-átvétellel a bérleti szerződés hatálya lezárul.

Amennyiben a gépjármű leadása nyitvatartási időnk kívül esik, kérjük parkoljon az autókölcsönző irodával szemben található parkolóterületre. Cím: 1138 Budapest, Váci út 156.

A területre behajtva, bal kéz felől cégünk logójával ellátott helyek egyikére álljon be a bérautóval.
A gépjármű bezárását követően az indítókulcsot kérjük helyezze a közvetlen a parkoló falán  található fém ládába, majd várja meg, míg leesik a kulcs a láda aljába.

 

Bérleti szerződés lezárása, számla kiállítása:

Az Ön távozását követően munkatársaink gondoskodnak a megfelelő nyomtatványok iktatásáról. Ezt követően ügyfélszolgálati kollégáink lezárják az Ön szerződését és ezzel egyidőben beterhelik az Ön hitelkártyáját a végösszeggel, továbbá a kártyáján rögzített előengedélyt is feloldják.
A folyamat utolsó részeként kollégáink, e-mailben is elküldik az autóbérléssel kapcsolatos számlát! Innentől kezdve a biztonsági letét elérhetősége csak és kizárólag az Ön számlavezető bankján múlik!